Alla inlägg under januari 2020

Av Fester Bestertester - Måndag 27 jan 05:25

Nu är jag nyuppstigen. Jag har hällt upp ett rejält glas med punsch och ska ta mig en syltsnitt till det. Idag vankas det tvåsamhet, då min tokiga lilla fru kommer hem från sjukhuset. Hon har varit inlagd och bara latat sig i flera dagar, nu kommer det an på mig att stå för kost och logi och ta hand om henne på bästa sätt.


Tyvärr får hon ligga på golvet och sova, då Nils-Erik och jag tillsammans beslutade att slänga hennes madrass då det gått mask i den. Men han, hans fru och jag ska till en hökare och köpa en ny imorgon. En natt på stengolv fixar frugan, hon är ju från Thailand och där har de väl inga sängar ens?


Tyvärr måste jag bekosta taxi tur och retur och det lär gå loss på en tre, fyra hundra. Men min omtänksamhet och kärlek vet inga gränser, jag är en sann altruist. Jag tror bestämt jag unnar mig en syltsnitt till. Vilken tur lilla frugan har att hon är gift med just mig.


MVH/Vän av ordning

ANNONS
Av Fester Bestertester - Måndag 27 jan 02:20

Jag tar en vaknatt till. Sömn är för sillmjölkar och jag är en stor, stark furie med sena vanor. Jag har nu börjat lyssna på Motörhead (Another perfect day) och tar mig en folköl. Sängen lockar inte. Vid tiosnåret på morgonen hade jag tänkt gå till vårdcentralen för blodprov, har veckan ut på mig, så det blir inte ens att lägga sig och vila, för då somnar jag väl och vaknar till liv först på kvällen. Jag är van vid vaknätter, mig går det ingen nöd på.


MVH/Herr X

ANNONS
Av Fester Bestertester - Måndag 27 jan 01:48

Idag är det förintelsens minnesdag, dagen man firar alla judar och minns de miljarder som gasades i Österrike. Eller om det var Belgien. Denna dag valdes eftersom det var då sovjeterna tog över arbetslägret Auschwitz. Kippan av till Shlomo, Chaim och Shimon. Hep, hep!


MVH/Werner von Oben

Av Fester Bestertester - Söndag 26 jan 22:59

Jag skriver från min telefon. Bosse hälsar, han är rätt bladig och har spillt ut en öl. Fikret (bartendern) bara skrattade, Bosse blev inte utslängd. Jag skulle vilja spela på Jack Vegas-maskinerna, men de där två chilenarna som alltid är här sitter vid dem. Och han Ismedin, honom ska man passa sig för. Tyvärr är det ont om brudar, men puben (God vän) har öppet än,jag lever på hoppet. Nu ska jag beställa en stor stark till, vi hörs en annan dag.


MVH/Ronny

Av Fester Bestertester - Söndag 26 jan 05:41

Jag ringde aldrig akutenheten, jag fixade natten helt själv. Har medicinerat och det kanske var det som gjorde't. Nu är jag redo för söndagen, har bland annat handling på schemat. Det är inget att stressa upp sig för om sömnen uteblir, det vet jag så väl. Och så vill jag passa på att säga till Sune att du är en okänslig tölp. Usch!


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - Lördag 25 jan 22:48

Hörru gunstig junker: sluta gnäll och gör något vettigt av din dag. Du har lite klena nerver, det är väl ingenting? Tänk på mig som jagats av regimen sedan tidigt 70-tal. De fick mig avskedad från mitt arbete och förstörde min mage så att jag pruttar på mig än idag. Jag har fått utstå både det ena och andra, men inte sitter jag här och gnäller. Ta tag i ditt liv, gå till frisören och sluta bete dig som prinsessan på ärten. Du är ett våp!


MVH/Arg motalabo

Av Fester Bestertester - Lördag 25 jan 22:26

Det blir ett samtal till akutenheten, AE. Jag vill ha lite Stesolid och gärna lite Xanor också. Jag uppskattar att man kan ringa dem när som helst och om nästan vad som helst. Men jag minns en  gång förra året när jag fick kommentaren "ring om det blir värre". Jösses! Jag ringer bara vid skarpt läge, inte för att snacka bort några minuter. Jag blev utskriven veckan innan julafton och har inga planer på att åter skaka galler (på PIVA har de galler för några fönster), i alla fall inte så här tätt inpå senaste vårdtillfället. Jag vill bara ha sederande medicin, ska det vara så svårt att få det utskrivet? Jag har bara Oxascand, Theralen, Nozinan och Lergigan att ta till. Nozinan är den enda det är klös i, de andra är helt odugliga. Hmmm, två Nozinan och lägga sig på sängen? Det testar jag, hjälper inte det ringer jag AE. Så får det bli.


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - Lördag 25 jan 21:36

Mina så kallade vänner Ville och Valle är på mig. De viskar, de pratar, de skriker. Jag får inte ta medicin för dem och jag ska gå till vissa platser. Det där med att gå till till exempel Stortorget är ett återkommande krav från dem. Jag måste göra som de säger, annars mår jag dåligt.


Jag funderar på att ringa akutenheten och gråta en skvätt. Jag vill ha hjälp, men vet inte vilken hjälp jag vill ha. Bli inlåst en månad vill jag dock inte. Fast det kan kännas tryggt att bli inlåst på PIVA. Jag är kluven.


Nu väntar en lång natt. Jag får väl rafsa åt mig lite piller från lagret på köksbordet och hoppas att sömnen tar mig. Vem vet, söndagen blir kanske bättre än denna dag.


MVH/Herr X

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Käftsmällen med Blogkeen
Följ Käftsmällen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se