Alla inlägg under juli 2023

Av Fester Bestertester - 23 juli 2023 23:15

Snart är det dags för Systembolaget igen, om bara elva timmar. Jag kommer självklart vara på plats när de öppnar och det oavsett väderlek. Lite blöta kan jag ta, bara jag får i mig lite öl så går det ingen nöd på mig. Det blir väl det gamla vanllga gänget med Mannen med det illröda ansiktet i spetsen för det. Jag grunnar på att köpa ett kvarter whisky av billigaste sort och ett knippe öl. Förmodligen blir det Hörsalsparken vi hamnar i, denna stenöken. Men det finns många bänkar där och är nära Systembolaget, så läget går inte att klaga på. Vi är många som slåss om bänkarna, det är nämligen så att ett gäng lättjefulla afrikaner har etablerat sig i parkerna och dem vill jag helst undvika. Man vet aldrig med utlänningar, vad de är gjorda av för skrot och korn och vad de är kapabla till. Förmodligen missbrukar de droger och det håller jag mig på tryggt avstånd från. Låt dem hållas på Stortorget, så kör vi andra på Hörsalsparken. Imorgon kommer att bli en perfekt dag för en liten fylla. Precis som de andra sex veckodagarna är.


MVH/Hasse Promille

Av Fester Bestertester - 23 juli 2023 20:22

Eftersom jag var lite trött tog jag sovmorgon och därmed gick frugan misste om frukost, men hon kokade ägg åt mig. Ja, jag erkänner; Hon fick hela två skedar hårdkokt ägg. Äggen var hårda, men mitt thumör var mjukt som sammet. Bums ned i källaren med henne och så plockade jag upp henne ur den mysiga källaren när klockan närmade sig tolv. Då fick hon steka fiskpinnar och koka ris. Tyvärr tvingades jag snärta till henne på låret då paneringen lossat från en av fiskpinnarna. Där och då beslutade jag om att inte ge frugan något av lunchen. Hon får lära sig laga mat som en riktig kvinna, då slipper jag tillrättavisa henne fysiskt. Nu ligger min lilla toka och drar timmerstockar med den lilla magen full med ägg. Vi tar hand om varandra, jag är en synnerligen modern make.


MVH/Arg motalabo

Av Fester Bestertester - 23 juli 2023 17:50

I Tokholm möttes Pestråttorna (AIK) och Malmö FF. Det blev en rafflande kamp som slutade oavgjort, en mållös täfling. Matchen fick tillfälligt avbrytas då publiken tjoat och jublat oacceptabelt högt. Samtidigt, i en mycket viktigare täfling, slog IFK Norrköping tillbaka lillla Degerfors IF med matchens enda mål. Detta på vöertid. Äntligen hade man marginalerna på sin sida. Alsvenskan rullar vidare, där AIK och Degerfors bytte plats med varandra och AIK därmed tyvärr lämnar kvalplatsen. Nåja, nu ska jag bara njuta fram tills den 30:e då IFK möter Hammarby IF. Tre poäng till Parken är beställt.


MVH/TjottaOlssons överman

Av Fester Bestertester - 22 juli 2023 22:42

Tja! Blir några meningar om min kväll,min toppenkväll. Det är så att jag och Bosse Rulltårta är på bästa puben God vän och festar och inte så lite heller. Bosse har tagit sitt förnuft till fånga och lånat ut en tvåhundring, det var välkommet. "Fikret, ge mig en stor stark och raska på"!


Det sitter två pumor vid ett bord i närheten av oss och jag ska lägga in en stöt på båda två. Kan bjuda dem på varsin cider eller varsitt glas vin. Jag ska bara dricka mig till modet att gå fram till dem. Jag är trött på att alltid dra nitlotter och råka stöta på lesbianer, de har jag en viss förmåga att dra tilll mig.


Det är lördagkväll och jag är på puben med flera hundra i plånboken. Vad kan gå galet? Hela världen möts på God vän.


MVH/Ronny

Av Fester Bestertester - 22 juli 2023 21:32

Tyvärr trillade jag dit igen, jag ringde akutenheten, AE. Har glömt vilken dag det var, men det var inte så länge sedan. Direkt när personalen svarade kände jag att det inte stod rätt till. Jag hade svårt att få ord ur munnen och försöka förklara varför jag ringde och störde dem lät sig inte göras. Jag var orolig, säger vi väl då. Ursäkta mig för att jag ringer och stör när ni har fullt upp med riktiga psykfall som behöver inlåsning. Med lite tur tog de inte mitt telefonnummer och skvallrar för min kontaktperson, hoppas kan man ju. Jag har försökt skärpa mig och detta samtal var det första på flera månader. En gång är ingen gång, som ni väl vet. Nåja, jag ska försöka hålla mig ifrån telefonen även om det stormar i huvudet.


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - 21 juli 2023 17:26

Idag hade Mötesplats Helknas stängt, jag fick vackert roa mig på egen hand. Mötesplatsen är viktig för mig och ger mig en anledning att inte sova så mycket. Att bara titta in för en snabb kopp kaffe med påtår kan räcka, det blir en start på dagen istället för att bara gå och skrota i hemmet dagarna i ända.


Fast den största behållningen med mötesplatsen är ju de andra besökarna. De är så roliga och helt omedvetna om det. Där finns Kommun-Staffan, Hasande damen och Peter Plågare. Alla är de helknas och skratten bli många och goda en normal dag på Mötesplats Helknas.


Nåja, på måndag öppnar de åter portarna för oss psykiskt sjuka. Då ska jag inte bara köpa kaffe, det blir en "Elins rågsiktsbullle" för en tia. Jag hoppas att Mannen med kungakronan kommer, för ha är den sjukaste människa jag någonsin träffat på. Han kallar sig för XX Bernadotte på Facebook och knasbollen har fått för sig att han är släktmed kungahuset.


På måndag ses vi igen, mina "vänner". Glöm nu att ta era mediciner så skratten blir ännu fler än vanligt.


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - 20 juli 2023 22:57

Idag blev det inte mycket gjort. Har mest legat på sängen och lyssnat på P4 i radion. Har inte varit utanför dörren på hela dagen och det är bra för plånboken. Inte har jag rökt något heller, trots att jag har cigg hemma. Som mat hade jag en tråkig fryskartong. Det duger i nödfall, men mättar inte fullt ut. Nåja, är man slö som jag får man stå sitt kast. Imorgon väntar dock en jobbig dag. Först till mottagningen för injetion i gumpen, sedan det fördömda boendestödet. Dessutom ska jag försöka att komma iväg till Systembolaget, jag känner att jag behöver en fylla. Nu ska jag bara dricka upp min sista folköl för dagen så får vi höras en annan dag.


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - 19 juli 2023 22:24

Efter att ha tillbringat en halv dag på parkbänken kan jag bara beskriva den med ett ord: succsé! Jag köpte mig åtta starköl och drack dem i mina glada vänners sällskap. Viu satt i Hörsalsparken och festade loss som det inte fanns några väktare eller snutar, förlåt: grisar. Skäggiga mannen var på plats och han drack girigt sina öl så den skummade vid hans mustasch. Mannen med det illröda ansiktet var också på plats och vi hittade en gratistidning åt honom att torka stjärten med efter att han sprutat ur sig lös avföring. Det var riktigt trevligt och ingen hamnade i fyllecell. Jag hann nyktra till när det blev dagsatt göra sorti och chansade och gick till Systembolaget för påfyllning så jag inte skulle gå torrt under kvällen. Jag har två burkar kvar av det jag köpte med mig hem och de ska jag strax dra i mig. Lita på att min sömn kommer att bli god med lite promille i kistan och blodet. På't igen imorgon torsdag


MVH/Hasse Promille

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7
8
9
10 11 12
13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards