Alla inlägg den 8 juni 2024

Av Fester Bestertester - Lördag 8 juni 22:28

Imorgon blir sista chansen att rösta i EU-valet. När jag varit inne på Youtube har jag mötts av reklamfilmer från Sverigedemokraterna, ett EU-vänligt parti, tyvärr. De har en del bra idéer och jag tycker att frasen "Mitt Europa bygger murar" är festlig. Men jag lägger min röst på ett EU-kritiskt parti, även fast det ska till ett smärre mirakel om de ska komma in i parlamentet. Fick ett telefonsamtal av en fördeträdare för dem häromdagen, där jag ombads lägga ut valsedlar i tre vallokaler. Jag tackade nej och sa som det var: Att jag hade dålig rygg och att lokalerna låg på andra sidan stan. Men visst kommer jag att rösta på dem. Jag skulle bli förvånad om jag såg valsedlar från dem i min vallokal, men man kan ju plita ned partinamnet på en blank valsedel. En valsedel som förmodligen underkänns på grund av ful handstil, de jäkla myglarna till valförrättare vet man ju vad de är gjorda av för skrot och korn. Sverige ut ur EU!


MVH/Werner von Oben

Av Fester Bestertester - Lördag 8 juni 21:59

Vad är det som händer med mig? Idag har det bara blivit ett sexpack folköl och inte gick jag till Hörsalsparken för umgänge och inmundigande av alkoholhaltig dryck. Jag mår som bäst full, det är då jag lever upp. Att dricka starkt är nödvändigt för mig, det är en trevlig hobby och ger mig något att göra, med besök på Systembolaget fyra till sex gånger i veckan. Vad som hänt mig idag vet jag inte, men jag saknar lusten att bli full, eller åtminstone salongsberusad. Tänk om jag slutar upp med mina fyllor, vad ska jag då fördriva tiden med? Jag håller tummarna för att det endast beror på dagsformen, så att jag kan fortsätta mitt utomhusdrickande med glada gänget. Om jag inte lägger in en beställning till Goran, min kran, kommer jag inte att kunna bli full på två dagar, tre med idag. Jag trivs som fisken i vattnet när jag sitter med glada gänget ute på en parkbänk. Observera att jag inte är som Ronny och köper dyr öl på krogen, det blir alldeles för dyrt. Och tänk om jag skippar Systembolaget även på måndag.


MVH/Hasse Promille

Av Fester Bestertester - Lördag 8 juni 21:50

Min psykiska sjukdom kanske jag var ämnad att få, tänker på dåliga gener i ett tafatt försök att skylla ifrån mig. Men mitt livs största misstag var att aldrig söka vård för bristande initiativförmåga. Att sova är det jag är bäst på. Min intelligens är det inget fel på, det hade varit barmhärtigare av Herren att jag hade fötts med intellektuell funktionsnedsättning. Då skulle jag dels ha något att skylla mina tillkortakommanden på och levt lycklig i min lilla bubbla. I och med min numera avslutade dagliga verksamhet kom jag i kontakt med efterblivna och de var glada för det mesta och hittade på saker att göra. Som man säger: ignorance is bliss.


Jag må ha skrivit det förut, men jag saknar allra minsta tillstymmelse till iniativförmåga. Jag lägger inte två strån i kors för att få till en nödvändig förändring. Istället sitter jag ensam hemma och bara låter livet fara förbi. Jag är en boren ungkarl utan lust och fägring stor eller ens minimal. Kan jag skylla det hela på så kallade negativa symptom, vanligt vid schizofreni? Inte undra på att min favoritmedicin är den som gör att jag i alla fall sover gott. Jag gav upp hoppet om ett normalt liv för många år sedan.


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - Lördag 8 juni 19:52

Lilla Sverige har idag spelat fotbollslandskamp mot Jugoslavien och fått storstryk, detta med tre mål mot noll. Sverige har verkligen dekat ned sig bara på ett par, tre år och tillhör de sämre lagen i Europa. Inte en endaste spelare borde få representera landet, focka dem och ta in nytt, friskt blod. Vidare måste förbundskaptenen snarast få sparken. Tur för mig att jag har Tyskland att heja på, annars vore det nattsvart. Sverige missade som bekant EM som drar igång om nån vecka eller så och får se ännu ett mästersakp utan dem. Sverige ligger ta mig tusan på Maltas eller Gibraltars nivå.


MVH/Tjotta Olssons överman

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards