Alla inlägg den 6 februari 2020

Av Fester Bestertester - 6 februari 2020 22:57

Nu ere illa, jag får inte vara ifred ens en minut. Ville, Valle och en hel räcka andra är på mig. Jag tror det är för att jag "pratade bredvid mun" på mottagningen. Jag sa till sjuksköterskan att jag ibland inte får hämta medicin där och hon undrade vem som sa det. Det gör rösterna jag har i huvudet, svarade jag på ett ungefär.


Fasen, jag vänjer mig aldrig vid röster. När de kommer hugger det till i magen, sen blir det jobbigt för att de är så frekventa och högljudda. Jag får svårt att koncentrera mig på vad det nu kan vara, det blir att jag lyssnar på dem och när de är tysta tänker jag att snart drar det igång igen.


Jag får lägga mig på sängen och försöka sova bort eländet. Fast om jag vaknar inatt med röster vete tusan om jag inte ringer akutenheten och beklagar mig. Jag vill dela bördan med någon och bli tröstad. Inte riktigt vad akutenheten är till för, men vad ska jag göra?


Skatta er lyckliga, ni som inte har röstproblematik. Jag har haft det i kanske femton år och det är lika illa nu som första gången. Hjääälp!


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - 6 februari 2020 03:48

Hej på er, era gynnare. Idag tog jag sovmorgon, men nu är jag igång efter att ha ätit frukost och hällt upp dagens första punsch. Jag känner för att spela negerjazz, så favoriten Glenn Miller får stå tillbaka för lite vildare toner. Jag kan spela hur högt jag vill, då jag bor i eget hus. Om frugan vaknar av musiken kan hon ta sig en svängom där nere i källaren. Gratis motion för den latmasken.


Om nån timma eller så hade jag tänkt att lufta lilla frugan, ta ut henne i trädgården. Helst vill jag ha henne naken dygnet runt, men eftersom hon kommer från ett skitland med ökenklimat året runt tål hon inte kyla så bra. Hon får ha på sig trosa, BH och mina tofflor i storlek 44. Att frysa en smula är bra för blodcirkulationen och god blodcirkulation är bra mot de eländiga celluliter hon har.


Till lunch kommer frugan att få steka blodpudding, det är billig och näringsrik mat. Och vet ni vad? Hon ska få smaka, då jag ger henne en varierad och god kost. Hennes välbefinnande är viktigt. Dock blir hon utan mat imorgon, jag kan inte ösa mat och andra lyxartiklar över henne, jag är ju fattigpensionär.


Nu lockar punschen och 78:varvaren, således har jag inte tid med att sitta och slöa vid det här Internet. Jag önskar dig en god dag, det ska jag ha.


MVH/Vän av ordning

Av Fester Bestertester - 6 februari 2020 01:59

Om cirka nio timmar ska jag bli sprutad i stjärten med djävulspreparatet Zypadhera. Vården vet så väl att den enda antipsykotiska medicin som biter på mig är Clozapine, men lik förbaskat tvingar de i mig annat jox.


Det är för att de ska få se mig och kolla om jag är prepsykotisk jag måste till mottagningen varje vecka. De litar inte på mig för fem öre. Men jag hade kunnat vara tyst om mitt medicinslarv, men jag sa som det var att jag hoppar över medicinen ibland. Jag struntar i vad de tycker, tänker och tror.


De tror att jag lever i en fantasivärld, men organisationen "I" är högst verklig, vilket Ville och Valle också är, de två pajsarna som brukar tala till och om mig.


Fasen, att bli kvarhållen på mottagningen i tre timmar efter sprutan är så drygt. Som tur är får jag kaffe o macka, alltid något. Jag har inget gemensamt med övriga patienter (eller vad man ska kalla dem) i Zypadhera-gruppen,  de är såskoppar hela bunten och jag är en upplyst övermänniska.


Jag funderar på att helt sonika sluta komma för min spruta. Jag har haft den sedan i september, så jag har gett den mer än en chans. Vården kan väl inte låta polisen hämta mig och ta mig till mottagningen. Eller?


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - 6 februari 2020 00:08

Jag har idag haft minimalt med symptom, både psykiskt och fysiskt. Kan det ha att göra med att jag medicinerat som jag ska? Jag känner mig pigg och alert och har inga röster i huvudet. Jag tror mig ha märkt att antipsykotisk medicin hjälper rätt bra mot så kallade positiva symptom  såsom paranoia och annat jobbigt. Dock biter den inte på rösterna, men dem har jag inte konstant, så visst kan jag leva med dem.


Tyvärr kan jag inte ta vare sig Clozapine eller Nozinan inatt, då jag måste upp för spruta imorgon. Men en natt med väsen i huvudet kan jag ta och även andra symptom på sjukdomen. Jag ska börja sköta min medicinering, joxet hjälper ju.


MVH/Herr X

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18
19
20
21
22 23
24
25
26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards