Alla inlägg den 20 maj 2024

Av Fester Bestertester - Måndag 20 maj 23:49

Idag var jag på Systembolaget och köpte mig sju starköl, vilka jag tog med mig till närliggande Hörsalsparken. Jag kan inte räkna hur många fyllor jag haft där, men vi snackar flera hundra. Skulle det regna finns där en lång busskur med tillhörande bänk som vi kan knöla ned oss på, vi i törstiga gänget. Vid sol, som idag, är det onödigt att trängas med resenärer utan vi sitter då på bänkar i själva parken, inte vid gatan som parken gränsar till.


Finske mannen var på sitt bästa humör och han fick många avundsjuka blickar när han halade fram ett helrör whisky. Som en sann polare lät han flaskan gå laget runt och lita på att jag kommer att bjussa honom på nån öl nästa gång vi träffas. En annan är ju inte som Viggar'n vilken bara ska ha och ska ha hela tiden.


Banne mig, fick jag inte lite solbränna i ansiktet och på armarna. Det är b-vitamin direkt till imunförsvaret, eller var det d-vitamin? Nåja, vädret var toppen med sommartemperatur och flödande sol. Mina öl räckte rätt länge idag trots värmen, jag har begränsat med kosing och måste ha öl i mig varje dag utan att gå till överdrift. En starkis kostar minst femton spänn, det blir mycket pängar i slutändan.


Väl på väg hem gick jag in i en jourbutik och köpte ett sexpack folköl, det kostade nästan 40 spänn. Men jag är tvungen att kunna dricka om kvällarna också, oavsett styrka på ölen. Nåja, nu är jag inne på dagens sista öl, jag ska strax gå och lägga mig. Det var en lyckad dag och vet ni vad? Det blir en repris imorgon.


MVH/Hasse Promille

Av Fester Bestertester - Måndag 20 maj 22:04

Tittade på matchen mellan Sverige och Frankrike tidigare under kvällen. Sverige kom undan med blotta förskräckelsen och vann bara med tre ett, varav ett mål i tom kasse. Laget måste skärpa till sig, för imorgon möter man Slovakien och det blir så klart tuffare än att möta ett blåbärslag som fransoserna. I grupp A (där Finland spelar) kan dansk poäng mot finnarna bli avgörande för Pekka och kompani, om de ska gå vidare ur gruppen. Man möter Schweiz i sista matchen och de gav Canada en rejäl fight igår och kan mycket väl vinna mot Finland. Då är det bye, bye för lilla Suomi. Heja Danmark, drick ett par Tuborg i periodpausen och kom ut på planen som de vikingaättlingar ni är.


MVH/Tjotta Olssons överman

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13 14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Maj 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards