Alla inlägg under december 2020

Av Fester Bestertester - 11 december 2020 22:06

En annan sitter som på nålar och behöver höra en lugnande röst. Vänner har jag, men brukar inte ringa någon efter klockan nio, det hör till allmänt hyfs. Men vad kan akutenheten, AE, göra för mig? Jo, jag vill prata med en donna med silkeslen röst som säger åt mig att det är ingen fara, att alla kan må dåligt ibland.


Tänk om de säger åt mig att komma upp till dem och jag blir kvarhållen mot min vilja. Inlåst över jul och nyår vore inte bra. Inte för att jag ska fira, men jag vill hjälpa mamma och pappa med matinköp och slänga sopor. Sedan hade jag tänkt att svänga förbi dem på julafton och ge dem några Trisslotter. Jag vill inte sitta inlåst på PIVA (intensivvårdsavdelningen) utan något att göra.


Det finns en och annan goding på psyket, en av dem vill jag prata med. Hon jag får mig tilldelad kanske utvecklar känslor för mig och att det stundar ett bröllop i vår. Drömma kan man väl få göra?


Jag är inte upplagd för att prata sport, jag vill prata om mörka saker: självmordstankar, röster i huvudet och paranoia. Då borde de inte tycka att jag slösar bort deras tid. AE finns ju till för att hjälpa och hjälp behöver jag. Vad göra?


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - 11 december 2020 21:52

Jag har varvat upp, försämrats i mitt mående. Benso har jag redan tagit med måttlig effekt, då har jag inget mer att ta till i medicinväg. Nja, jag kanske skulle testa lite Nozinan, men tror inte jag har ro att ligga på sängen. Clozapinet jag tar hjälper mot knastankar, men inte mot oro och Lergigan och Theralen ger jag inte mycket för.


Jag vill ha ett ordentligt rus, komma bort från den bistra verkligheten en kväll, men pg a paranoia vågade jag inte gå ned på stan och handla något idag. Benso och alkohol är ju annars en potent kombination.


Ut och gå törs jag inte, så det blir inget med det heller. Då tar jag till skrivandet. Det hjälper mig att fokusera på något annat än måendet och det funkar faktiskt rätt bra. Jag är publicerad i Dagens nyheter, Svenska dagbladet och Expressen. I alla fall enligt mina gäster i huvudet Ville och Valle.


Massmedia stjäl mina texter och tar åt sig äran för vad jag tänkt ut och skrivit. Lumpet! Det kan jag inte göra något åt, men det ska jag säga er: jag mår redan lite bättre efter ett par minuters distraktion från oron.


Bli inte förvånade om ni ser denna text återpublicerad i Aftonbladet. Murvlarna har ingen heder i kroppen och stjäl friskt. Men jag mår nu en smula bättre. Tack för att du tog dig tid att läsa.


MVH/Herr X



Av Fester Bestertester - 11 december 2020 20:06

Jag var till kompisen med Covid-19. Han bor på ett gruppboende och fick konstigt nog tillåtelse att lämna sitt rum och komma ned och öppna entrédörren. Han såg rätt pigg ut, men när han kom in på rummet igen tog de tempen på honom och han hade över 39 graders feber.


Jag var där för att överlämna lite frukt jag handlat åt honom. Tveksamt om det hjälper honom i tillfrisknandet, men nu har han i alla fall något att snaska på, även fast han tappat lukt- och smaksinne.


När han tillfrisknat ska vi ta en heldag på puben har vi bestämt. Någon gång i januari månad kanske är realistiskt. Han är då immun (ett tag i alla fall) och behöver inte oroa sig för smitta, men jag kan fortfarande åka på joxet.


Jag tänker inte så mycket på smittan, får jag det så får jag det. Lite Covid-19 ska väl en fullvuxen karl klara av?


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - 11 december 2020 16:55

Det lackar mot jul och vad ska då sidans skribenter hitta på? Sune Andersson (Arg motalabo) ska låta frugan svabba golven i huset. Hasse Promille ska till Systembolaget när de öppnar imorgon. Ronny ska panta burkar så han får råd med i alla fall två öl på ett uteställe. Lennart K Lindström ska koppla upp sig på Internet och ta på sig själv framför webbkameran. Herr X ska förmodligen ringa akutenheten och prata bort en stund. Bosse Rulltårta ska inte hitta på något särskilt, men han ska dricka starkvinsglögg.


Tja, roligare än så blir det inte för oss. Vad ska du hitta på i helgen?


MVH/Fester Bestertester

Av Fester Bestertester - 10 december 2020 21:01

Snuten var på hugget idag. De parkerade intill Hörsalsparken och sög tag i en ung tjej, tog av henne ryggsäcken och sökte igenom hennes fickor. Vi har råkat på varandra i stadens parker mer än en gång och våra blickar möttes för ett kort ögonblick. Fick inte veta hur det hela slutade, jag var på väg till Systembolaget. Men jag återvände till parken med en påse öl och då var hon borta. Haffad redan på morgonen, det var ju inte bra. Men då kanske hon släpptes så hon hann till Systembolaget på kvällen. Hoppas kan man ju.


MVH/Hasse Promille

Av Fester Bestertester - 10 december 2020 20:53

Jag var på plats på Spiranmottagningen för min injektion. Kom dit 20 minuter senare än beräknat, jag hade svårt att kliva ur sängen. Jag antar att det stank gammal fylla om mig, för jag fick direkt en fråga om jag nyttjade starkvaror. Det var bara att erkänna.


Efter injektionen får man sitta och glo i tre timmar. Jag fick för mig att jag var onaturligt trött, så de kollade mitt blodtryck och det var bra. Pulsen var dock något hög. Då brast det för mig, mina ögon fylldes av tårar och jag sa att jag skulle gå till polisen.


Jag blev avrådd från att kontakta snuten och det var kanske lika bra det, för det har hänt förr att jag gjort polisanmälningar bara för att bli uppskjutsad till psyket. En jul inspärrad vill jag inte uppleva (igen), det klarar jag mig utan.


Jag vill vara som många andra med psykisk sjukdom: ha ett bra liv och endast i undantagsfall få svackor. Jag lever livet i konstant psykos tror jag. Inte fullt utblommad, men hängandes i bakgrunden. Nedrans!


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - 9 december 2020 20:08

Jag hade frugan uppe i huset idag. Hon skulle få steka två fläsknoisetter, koka potatis och vispa iordning en pulversås. Resultatet blev godkännt och inga fyskiska tillrättavisningar behövdes.


Jag slevade i mig maten med glupande aptit och var så nöjd att jag gav stolliga lilla frun en näve Friskies. Detta trots att hon fick mat igår. Men visar hon sig från sin bästa sida förtjänar hon en belöning. Jag är blöthjärtad, jag vill ta väl hand om mitt lilla luder.


Efter våra festmåltider ledde jag ned frugan i källaren igen. Små gula varelser behöver mycket sömn så att de är alerta och redo när jag tarvar frugans hjälp nästa gång.


Nu kopplar jag av med ett par glas punsch och en cigarill. Jag har en i grunden bångstyrig fru, men är inte sen att utdela snärtar på gropiga lår. En bild säger mer än tusen ord, en snärt på låret säger mer än tiotusen ord.


MVH/Arg motalabo

Av Fester Bestertester - 9 december 2020 19:50

Gänget och jag satt på två bänkar i Olaiparken och barre njöt. Det var snutfritt, det var vaktfritt, bara törstiga vapendragare. Jag lyxade till det med ett kvarter Lord Calvert och två burköl. Mannen med militärkepsen körde på Pripps blå och Mannen med det illröda ansiktet drack Marinella.


Vi blev nog en sju, åtta stycken som mest och vissa stackare fick sätta sig på backen. Men det la inte sordin på stämningen, vi drack och utbytte anekdoter som aldrig förr. Med a-laget trivs man (jag) som fisken i vattnet.


En toppendag. Ingen inrökt etta solokvist, utan ute i Guds natur i glada vänners sällskap. Lita på att det blir en repris imorgon. Olaiparken ligger rätt nära Systembolaget, inte undra på att vi kamperar där.


MVH/Hasse Promille

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards