Alla inlägg den 5 april 2021

Av Fester Bestertester - 5 april 2021 23:18

Jag ser från mitt köksfönster ungdomen gå och drälla på trottoaren och ibland är de ute i körbanan och stolpar fram. Det som stör mig mest är att de är så långhåriga. Man ser inte öronen på dem, håret hänger slafsigt ned över dem. Dessutom tuggar de ofta tuggummi och det finner jag motbjudande. Är ungdomen helt förtappad, eller finns det hopp för dem? Sedan oskicket att gå med näsan i yuppienallen. De är hela tiden uppkopplade mot flugan Internet. Som om det vore viktigare än det mänskliga mötet med medmänniskor. Sverige är på väg att bli en första klassens bananrepublik. Med en sådan klandervärd ungdom vi har här i landet går resan dit i expressfart.


MVH/Arg motalabo

SFI

Av Fester Bestertester - 5 april 2021 20:31

Jag har beslutat mig, frugan ska få lära sig att snacka svenska.


"Utbildning i svenska för invandrare, Sfi, är en utbildning för vuxna invandrare som vill lära sig grunderna i det svenska språket. Rätt att delta i studierna har personer som är bosatta (folkbokförda) i kommunen och saknar grundläggande kunskaper i svenska."


Texten ovan gäller personer i storstaden Norrköping, får väl kontakta någon kommungubbe här i Motala och se om kurser i svenska språket kan ges här på hemmaplan.


Hon kan redan grunderna och svarar bra på korta kommandon. "Gå och lägg dig. Brygg mig kaffe. Håll snattran". Hon har nog potentialen att lära sig i alla fall lite svenska. Men jag vill helst inte se henne lämna hemmet ensam för att gå i skolan. Men alternativet är att jag följer med och det vet jag inte om jag orkar med.


Jag gör allt för min lilla stolle, jag skriver in henne på närmaste skola. Ska bli skönt att skippa engelskan, även fast jag talar det språket flytande.


MVH/Arg motalabo

Av Fester Bestertester - 5 april 2021 20:01

Det bidde några timmar i sängen och nu är jag pigg, men ej vederkvickad. Jag har ont i kroppen och vet inte om det är för att jag föll handlöst två gånger häromdagen, eller om det är den där jäkla coronan.


Nåja, jag fattar posto vid datorn med en burk folköl i handen. Jag sitter och väntar på att mina röster ska komma tillbaka och kanske gör de det, kanske inte. Är så trött på dem. De kommer främst om kvällarna och nu är det kväll.


Vad ska jag uppe att göra? Jag har inga måsten och inga hobbies att ägna mig åt. Tror bestämt att jag går och lägger mig igen. Skräpdag!


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - 5 april 2021 17:48

Frugan lyckade tillreda stekt potatis och bacon. Baconen var hårt stekta, men det är så jag vill ha dem. Jag blev mycket nöjd och jag behövde inte tillrättavisa henne en endaste gång. Naturligtvis blev hon inte lottlös, hon fick några skedar stekt potatis. Bacon fick hon inget av, då det främjar fetma. Vem vill vara gift med en tjocksmock? Nu har jag stoppat undan frugan och hällt upp mig ett glas punsch. Jag ska fortsätta njuta av denna dag som det anstår en ärrad kämpe. Egentid är viktigt.


MVH/Arg motalabo

Av Fester Bestertester - 5 april 2021 17:22

Jag köpte jacka och kalsonger på Dressman. Halva priset på jackan, tack, tack. Sedan slängde jag lite skräp åt mina föräldrar och handlade åt dem. Tillbaka till affären en gång till för att handla åt mig själv.


Nu är jag helt slut, låg på sängen nån timma efter att jag var klar med mina bestyr. Jag har så svårt med motivation och ork. Skyller det på så kallade negativa symptom på min psykossjukdom.


Det blir att sitta uppe nån timma till ,sedan blir det slafen igen. Zzz...


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - 5 april 2021 01:22

Det väsnas i mitt huvud. Florian är på min sida, han gratulerade mig för att jag lyckades bli hemskickad från akutenheten, då jag inte får vara på sjukhuset för honom. Han berättade att han ska skydda mig från demoner och annat otyg och det tackar jag för. Tyvärr är Ville och Valle på mig. De tjatar om hur värdelös jag är och säger åt mig att ta livet av mig.


Jag har vacklande psykisk hälsa. Jag vet att rösterna bara är mina egna tankar, ändå är de så verkliga. Kanske är mitt sinne öppet för kontakt med interdimensionella varelser och spöken.


Jag har inte fått någon order att ge mig ut på stadens gator och det tackar jag för. Jag ska snart ta min kvällsmedicin och den brukar göra mig skönt trött. Jag vill sova resten av natten, inte sitta och lyssna på rösternas babbel.


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - 5 april 2021 00:03

God natt på er, läsare. Det är Hasse vid tangentbordet. Jag har under söndagen druckit upp den alkohol jag köpte av Goran och det var förträffligt. Nu börjar tyvärr fyllan klinga av och jag har bara ett par folkisar i kylen.


Kanske går jag med Ronny och Bosse Rulltårta till puben idag, nåt med alkohol i måste jag få i mig. De är två schyssta kompisar och jag berusar mig gärna i deras sällskap.


Att gå omkring smålullig vill jag göra dygnet runt. Men det stannar inte där, jag dricker mig alltid medvetslös. Jag missbrukar alkohol, det vet jag så väl. Men än sen då?


MVH/Hasse Promille

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards