Alla inlägg den 22 maj 2021

Av Fester Bestertester - 22 maj 2021 23:20

Sist jag var inne på en så kallad pizzeria såg jag inga italienare där. Det var svart, folk från mellanöstern. Det kryllar av pizzerior och jag har aldrig sett en enda vit människa där. Det luktar diskriminering lång väg. Du måste prata förortssvenska och vara svartmuskig annars blir det inget jobb för dig.


Araber (jag kallar alla från Turkiet till Iran för araber) är pigga på att starta eget och det är ju bra, att de har entreprenörsanda. De äger kemtvättar, skrädderier, pizzerior, frisörsalonger och kiosker. Dessutom har de tagit över taxichaufförsjobben.


På vanliga arbetsplatser är det inte fullt så vanligt med utomeuropeer. De vill kanske inte gå i någons ledband, de kanske har fuffens för sig i sina små företag; Skattefiffel tänker jag på. Sedan håvar de in pengar till så kallat startbidrag för sin rörelse.


Oavsett vilket tycker jag om etnisk mångfald. Turkar i Turkiet och svenskar i Sverige. Inget mischmasch, ingen utblandad sörja. Ingen mångkultur. Jag vill kunna beställa en pizza utan att behöva ta till grymtningar och gester. Återigen: ingen mångkultur!


MVH/Werner von Oben

Av Fester Bestertester - 22 maj 2021 20:31

Jag sitter och mår dåligt och funderar på att ringa akutenheten. Mycket röster och annat jox som plågar mig. Kan inte bli kvitt känslan att jag är övervakad och det oroar mig något enormt. Kanske skulle jag må bra av en promenad, men jag känner mig för slö. Jag ÄR för slö. Har ännu inte tagit någon Stesolid, men kommer snart att göra det. Då slinker det även ned en Lergigan, vilken nytta nu den gör. Inte en enda hel dag får jag må bra, alltid är det något. Tro fasen det att jag ringer akutenheten, AE. Jag måste ha hjälp, jag måste ha mer antipsykotisk medicin. Jag ska försöka lägga mig på sängen och förhoppningsvis somna. Sova bort eländet är allt jag vill göra.


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - 22 maj 2021 18:29

Nere i mörkaste Afrika har UFO-Sverige en likasinnad, nämligen Bingo Bongo från Kongo. Bingo Bongo lever och bor i Kinshasa och han sprider sitt budskap så gott det går. Ibland tar han med sig en trumpet och uppträder på gator och torg, samtidigt som han delar ut handskrivna lappar till folk som går förbi eller stannar till för att njuta av tonerna.


Bingo Bongo är en riktig kämpe och har varit intresserad av UFO:n sedan barnsben. Men han lever ett fattigt liv och har inte råd med en kamera. Han har sett UFO:n ett antal gånger, men har alltså inte kunnat dokumentera det.


Vi ska se om vi inte kan göra en insamling till honom både här på bloggen och internt i UFO-Östergötland. Klart grabben ska ha en kamera. Kämpa på, Bingo Bongo!


MVH/Er sektionschef

Av Fester Bestertester - 22 maj 2021 18:06

Norrköping Dolphins är i SM-final i basket mot Södertälje Kings. Det är bäst av sju matcher och Dolphins vann nyss borta mot Södertälje. Nu räcker det att laget vinner sina hemmamatcher så är guldet deras. Basket är en sport för missfoster, men kan ändå vara spännande att följa. Det är tre år sedan senaste guldet, ska Dolphins gå hela vägen i år igen?


MVH/Tjotta Olssons överman

Av Fester Bestertester - 22 maj 2021 17:35

Jag frågade min kompis Bosse Rulltårta om ett mindre lån, men han nekade mig. Det bor minsann en moderat i honom. Han är kapitalist och en snål sådan. Han har gott om pengar då han går på a-kassa. Jag får förlita mig på försörjningsstöd från socialen. Vissa har allt, andra ingenting. Bosse sätter verkligen vår vänskap på prov när han beter sig som en drummel. Jag vet ju att han har pengar, men inte delar han med sig. Du som läser det här kanske kan hjälpa mig. Swisha ett par hundringar och jag står i tacksamhetsskuld till dig. Jag måste få gå på krogen som alla andra. Fy för Bosse Rulltårta!


MVH/Ronny

Av Fester Bestertester - 22 maj 2021 17:07

Jag fick min fru att ge mig äkta thaimassage. Hon kan sina saker efter alla år på horgatan där hon jobbade. Jag nådde klimax under massagen, kunde inte hjälpa det. "Very good" sa jag till henne. "Same tomorrow" sa jag vidare.


Jag duschade av mig och sedan fick stolliga lilla frun laga mat åt mig. Det blev köpeköttbullar och pasta och maten tillagades utan att snärtar behövde delas ut. Jag ger min fru högsta betyg.


Nu har jag stuvat undan henne i källaren och tar mig ett glas punsch och pustar ut. Det är alltid trevligt när frugan levererar och det gjorde hon sannerligen idag.


MVH/Arg motalabo

Av Fester Bestertester - 22 maj 2021 16:54

Jag ringde akutenheten under natten. Det var en otrevlig tant jag fick på tråden. Hon sa åt mig att ta mitt Theralen och återkomma under söndagen. Theralen känner jag knappt av, det var ett dåligt råd. Tydligen hade de ingen läkare tillgänglig under natten, men det kan väl inte stämma? Här ringer man för att få snacka lite och så får man kalla handen.


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - 22 maj 2021 16:21

Jag handlade snabbmat till mamma och pappa, då mamma knappt fixar att laga mat längre. Det blev varsin kebabtallrik. Sedan slängde jag skräp åt dem, bland annat glasflaskor. Sedan handlade jag tre flaskor groggvirke till dem, det går alltid åt. Nu känner jag mig nöjd och glad åt att ha hjälpt till mina gamla föräldrar.


MVH/Herr X

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards