Alla inlägg den 2 januari 2022

Av Fester Bestertester - 2 januari 2022 23:50

Här sitter jag med punschflaskan bredvid mig. Jag tar några slurkar av den då och då. Anledningen till att jag är uppe så här sent stavas Benny Goodman och hans läckra klarinettspelande. Inte alls som den eländiga klezmermusiken, här snackar vi svängiga tongångar fri från dissonant smörja. Jag mumsar även på några punschrullar, det passar ju bra till punschen. När skivan som nu snurrar är slut är det jag som går och lägger mig. Jag vill gå upp tidigt och dessutom inte vara fyllsjuk. Ha det bra, undersåtar.


MVH/Arg motalabo

Av Fester Bestertester - 2 januari 2022 22:52

Jag funderar på om jag i veckan ska gå upp till psyket och hälsa på en inlagd vän. Stackar'n har dåligt med snus och en dosa kan jag bjuda på. Alltid kul att komma upp till psyket som besökare och inte vara inlagd. Var ju i december och hälsade på en annan polare som var inlagd en kortare tid. En annan har inte varit inlagd sedan augusti och det är en svit jag vill bygga på. Vi kan sitta i ett samtalsrum (ett före detta rökrum) och till och med bli serverade kaffe. Det brukar personalen fråga om man vill ha i alla fall. Som inlagd uppskattade jag att få besök, hoppas mina kompisar tycker samma sak. Vi ses kanske någon kväll i veckan, polar'n!


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - 2 januari 2022 21:59

Äntligen börjar jag se ljuset i tunneln, snart är det en vanlig dag som står framför oss. Det innebär att Systembolaget har öppet igen. Det blir ett besök där för inköp av starköl så jag klarar mig en hel dag. Jag räknar med att köpa tio stycken, det får jag i mig utspritt på en hel dag. Ska ringa upp en törstig kamrat och höra var han och gänget sitter. Kanske Hörsalsparken, kanske Stortorget. Det blir en fin sittning ute i Guds fria natur (nja, natur och natur..?) med några byxvarma öl. Hoppas på en snutfri sittning och uppehållsväder. Då kan jag bli kvar på ort och ställe i flera timmar, med ett besök till på bolaget. Kanske slutar det i fyllecell, kanske slutar dagen med att jag däckar på hallgolvet och kissar på mig. Imorrn är det fest, hur som helst.


MVH/Hasse Promille

Av Fester Bestertester - 2 januari 2022 20:43

Mäktiga Ayers Rock i Australien har bytt namn och heter numera Uluru efter australn*gr*rnas lustiga språk. I USA har namnet på landets högsta berg bytts ut från Mount McKinley till Denali, ett indianskt ord. Drivande bakom namnbytet var Barack Obama, denna mörkhyade krigsstartare. Samtidigt tas statyer runt om i främst Europa, men även i USA, ned på begäran av vänsterextremistiska regimer. Allt vitt ska suddas ut, manegen ska krattas för en rasblandad sörja som ska ta över våra länder och befolka hela planeten. En värld, en regim, ett folk. Ska vi inte ta och riva den där Karl XII-statyn när vi ändå är igång?


MVH/Werner von Oben

Av Fester Bestertester - 2 januari 2022 19:56

Min kompis drabbades av panikångest på nyårsafton och gick hem till sig. Väl hemma ringde han ambulans och blev uppskjutsad till psyket. Det var ju storsinnt av vården att erbjuda ambulanstransport. Han fick vänta till klockan tre på natten innan han fick träffa läkare. Han blev inlagd och huserar nu på avdelning 25, oklart om det är A eller B. Jag skulle tro att hans mående förbättras rätt snabbt och att han bli utskriven om ett par veckor. Han slapp i alla fall PIVA, alltid något. Sist han blev inlagd var i våras, så han fick i alla fall cirka åtta månader i frihet mellan inläggningarna.


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - 2 januari 2022 18:40

Då har man gått upp och fixat iordning sig (vänt kalsongerna ut och in) och nu ska jag ta mig an söndagen med liv och lust. Vem tror jag att jag lurar? Det blir att bara sitta och dega som vanligt. Dessutom orkar jag inte gå till mataffären, men jag har pyttipanna i frysen och cigaretter i hallen. De duggar tätt nu, dagarna jag knappt har styrfart. Det blir kanske ingen sömn inatt heller och det är illa, för imorgon ska jag vara vid avlägsna mässhallarna tjugo över fyra på eftermiddagen. Jag får väl bomba in mig piller och lägga mig tidigt och hoppas att sömnen tar mig. Jag är slö, slapp och likgiltig.


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - 2 januari 2022 02:08

Jo då, visst ringde jag akutenheten, AE. Förklarade för dem att rösterna i mitt huvud blivit värre sedan mina föräldrars frånfällen. Kvinnan i andra änden högg direkt och bad mig berätta mer. Visst, jag berättade en del, men det mesta tror jag inte att hon begrep då jag liksom talade i tungor. Nåja, hon sa att jag var välkommen upp till dem, men jag sa att jag hade uppdrag att utföra inatt och att jag dessutom var hungrig och skulle mikra lite köttbullar. "Vi har smörgåsar här" fick jag till svar. Aha! Det berömda smörgåstricket. Lura upp mig genom att locka med godsaker för att sedan inte släppa hem mig igen, inte på en månad i alla fall. "Det är inget som lockar" svarade jag med emfas.


Mina försök att prata sport lyckades inte alls, det var bara sjukdomssnack. Jag tackade för mig och innan jag avbröt samtalet sa jag att det inte var lönt för dem att ringa polisen, då jag ska vara ute på stan inatt. Hoppas budskapet gick fram så jag inte kommer hem till en uppbruten ytterdörr. Jag har inte tid eller lust att vara sjuk, jag har fullt upp med Ville, Valle, Florian och alla andra på besök i mitt huvud.


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - 2 januari 2022 01:51

Jag hör regnet mot fönstren och undrar om inatt blir natten jag utför stordåd. Jag är aktiv i UFO-avdelningen och mitt parti SOS (Samlingen för oberoende seloter) och har egentligen fullt upp med det, men saken är den att röster projiceras in i mitt huvud utifrån. Det är ofta jag hör dem och främst om kvällarna och nätterna. De befaller mig att göra olika saker och än så länge har jag klarat mig från att haffas av snuten. Men visst har jag blivit uppskjutsad till psyket av dem, de jämra grisarna. Det blir att sitta och ackulmulera Kraften och vara redo att gå dit jag blir ombedd eller ska vi säga beordrad? Vad är väl lite regn när man ska rädda hela världen?


MVH/Herr X

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards