Alla inlägg den 30 januari 2022

Av Fester Bestertester - 30 januari 2022 22:10

Det blåste full storm både ute och inne i hjärnkontoret förut, men nu har det lugnat ned sig. Har medicinerat med antipsykotisk medicin och lugnande dito. Det gjorde susen, ångesten klingade av, fast det tog några timmar. Jag tänkte gå upp till akutenheten och sova över där, men det har jag slagit ur hågen. Risken finns att man träffar på en nitisk paragrafryttare till kvackare som vill tvångsvårda en och den vill jag inte ta. Det är hemma man ska vara, inte på det påvra psyket. Nu kavlar jag upp ärmarna och tar mig an en ny vecka. Hoppas få må bra åtminstone en dag, men det är kanske att hoppas på för mycket. Vi får se hur det blir med den saken. Nu ska jag sitta uppe ett tag till och dega, så går jag och lägger mig när jag blir trött även fast det kan ta några timmar.


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - 30 januari 2022 20:08

Sverige slog Spanien med uddamålet i en rafflande tillställning. Sporten är handboll och jag är djupt imponerad. En straff i slutsekunderna avgjorde mästerskapet. Det första guldet på 20 år är bärgat, nu kan spelarna dricka sig rusiga på segerchampagnen. All heder åt er, morska gossar som inte darrade på manschetten när det gällde som mest. Kvällen är räddad, nu är jag glad.


MVH/Tjotta Olssons överman

Av Fester Bestertester - 30 januari 2022 19:38

Det gick ett dygn, sedan trillade jag dit igen. Sitter med en hela Dworak som min kran Goran var förbi med. Nu sitter jag och groggar och mår bra. Jag måste ha alkohol i systemet, annars är jag ingen hel människa. Jag dricker upp hela flaskan ikväll så gör jag ett nytt försök att sluta med spånken imorgon. Det blir ett elddop, men det ska nog gå bra. En annan har karaktär. Men just nu säger jag "skål och gutår"!


MVH/Hasse Promille

Av Fester Bestertester - 30 januari 2022 16:08

På tredje försöket fick jag tag i akutenheten och pratade med en jättetrevlig kvinna. Jag sa att jag mådde dåligt och fick erbjudande om att komma upp till dem för att sova en natt där. Jag bad om ursäkt för att jag hade ringt, då jag bara är ute efter mer benso. En natt kan lätt bli till en månad, sådan är min erfarenhet. Hade jag inte haft mina föräldrars gravsättning hade jag gått upp till akutenheten på stört. Men jag måste härda ut till torsdag då mamma och pappa är i jorden. Jag grät en skvätt under samtalet, det ska villigt erkännas. Men än sen då? Man ringer ju inte AE om man inte mår dåligt.


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - 30 januari 2022 15:57

"Livet är en pärs, håll mä om dä folk och fä". Det är inte bara jag som mår dåligt, en rätt stor del av Sveriges befolkning lider av sina egna psykiska åkommor. Inte sitter de vid datorn och gnäller, men det gör jag. Jag är en svag individ med avsaknad av ryggrad. Minsta lilla sak kan få mig att varva upp och må dåligt i ett nafs.


Herr Andersson är deprimerad, fru karlsson lider av OCD (tvångssyndrom) och lilla tjejen Anna lider av självskadebeteende. Men de får livet att gå ihop ändå, de kämpar på i det tysta och det ska de ha en eloge för.


Det är lätt att tro att man är ensam om att må dåligt, men så är inte fallet, långt därifrån. Jag har inte läst någon statistik, om det ens finns någon, hur många det är som mår dåligt och kanske till och med en diagnos. Men vi är talrika.


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - 30 januari 2022 15:40

Är det dags för Vita Hästen att faktiskt vinna en match? Det är bara två lag med färre vinster än dem, det är dags att samla på sig trepoängare. Man ligger femma från slutet och det skiljer hiskeligt många poäng till lagen i toppen. Klart Norrköping ska ha ett hockeylag av klass som kanske till och med kan gå upp till SHL, högstaligan. Hästen leder med tre noll borta mot Mora, det var värst.


MVH/Tjotta Olssons överman

Av Fester Bestertester - 30 januari 2022 15:22

Det har blivit tio milligram Stesolid idag, var tvungen att ta det då jag upplevde svår oro? But guess what? Jag mår fortfarande dåligt. Det är i stunder som denna jag börjar fundera på ett samtal till akutenheten, AE. Det behöver inte bli långt, det behöver inte bli innehållsfullt, det räcker att prata med en lugn och sansad mentalskötare. Jag har min kontaktpersons välsignelse attt ringa AE och kommer banne mig att göra det och det snart. Jag behöver hjälp då jag tror mig lida av GAD (generaliserat ångestsyndrom) förutom min schizofreni. Jag erkänner, jag är en vårdkrävande "klient".


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - 30 januari 2022 01:56

Lördagen blev en skaplig dag vad gäller rökandet. Bara två cigaretter hemma och kanske fem stycken hos en vän. Max sju cigaretter med andra ord och det är förträffligt. Är sugen på en till, men vill inte gå ut i ruskvädret och blossa, så jag nöjer mig med snus. Ärligt talat tror jag inte jag kommer att lyckas bli rökfri, men dragit ned har jag ju gjort. Vackert så. Det är ju attans att man tog jungfrublosset någon gång på 70-talet, sedan dess har jag varit fast. Det är nog det dummaste jag hittat på och jag har gjort en hel del dumheter. Om man bara kunde sluta, det är drömmen. Är den ouppnåelig?


MVH/Herr X

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards