Alla inlägg den 30 mars 2022

Av Fester Bestertester - 30 mars 2022 23:15

Här sitter jag med kurrande mage. Har bara ätit några köttbullar idag och har hungerfantasier. Luncherna på Hemköp kan jag väl glömma, då jag sitter fast på Spiranmottagningen. Det är en strykande åtgång på dem. Fylld fisk med potatismos eller dillkött med kokt potatis står på menyn imorgon. Det får väl bli en torftig kartongrätt istället, som så många gånger förr. Helst skulle jag vilja äta thailändskt från Spicy hot, men det är tveksamt om jag orkar ta mig dit. Jag är trött på köttbullar, jag vill ha en fullödig måltid. Om kvällarna och nätterna gör jag planer, men sätter dem aldrig i verket. Lika bra att jag tar en frysrätt i kartong, det är bra för plånboken om inte annat.


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - 30 mars 2022 22:20

Då har jag åter missat mitt blodprov, vilket jag ska ta en gång i månaden. Sedan i höstas har jag bara tagit provet varannan månad och jag lär väl få mina fiskar varma när jag dyker upp på Spiranmottagningen imorgon bitti. Men vad ska de göra? Jag vet att jag klassas som farlig, så min huvudmedicin (i dubbel bemärkelse) vågar de nog inte ta ifrån mig. För vem vet vad jag tar mig för som psykotisk? Jag får väl klädsamt be om ursäkt för mitt slarv, sedan är det väl inte mer med det. Vad fasen, det tar nästan tio minuter att gå till vårdecentralen, vem tror vården att jag är? Clark Kent? Äh, mina blodvärden är det säkert inget fel på.


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - 30 mars 2022 22:10

Just nu lyssnar jag på den första av fyra CD:skivor i en samling med ingen mindre än Kornelius Vredeswijk. "Sportiga Marie" är första spåret och är en mycket stark låt. Nu gick "Balladen om censuren" igång. Kornelius har jag alltid gillat. Som så många andra gillade jag borde honom och Fred Åkersork och vet inte vem jag riktigt rankar som störst. Lita på att jag har en samling med Åkersork också. De var båda svåra på flaskan, precis som jag är och dog båda två i förtid. Freddan 1985 och Kornelius Vredeswijk 1987. Det var bättre förr, trubadurer av dessa herrars kaliber står inte att finna idag. Nu är det bara dunka-dunka och synthar för hela slanten. Det räcker med en skön pipa och en akustisk gitarr. Det bevisar Kornelius på min samling.


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - 30 mars 2022 21:50

Det är min önskan att besöka bästa puben God vän idag, men mitt finansiella predikament sätter käppar i hjulet för mig. Jag har helt enkelt inte råd, kan inte dricka så mycket som jag vill. Då lägger jag ned projektet, men jag gör det med en tår i ögat. Mat har jag så jag klarar mig i flera dagar, jag lever på pasta och nudlar. Men ska en sväng till socialen för att se om jag kan få en dusör. Fredagen är bara två dagar bort, jag önskar att det har löst sig med pängarna till dess. För är det fredag vet ni var ni hittar mig. Hela världen möts på God vän och helst vill jag möta den redan ikväll.


MVH/Ronny

Av Fester Bestertester - 30 mars 2022 19:21

Det blev nyss en cigarett till rökt idag. Jag har alltså endast rökt två cigaretter på hela dagen och jag förtjänar en klapp på axeln och några uppmuntrande ord. Varje dag är en kamp mot röksuget, det ska Gudarna veta. Mitt mål är att vara helt utan cigaretter imorgon, men det stannar väl vid bara en dröm. Saken är den att jag ska få min injektion (Zypadhera) imorgon och blir kvarhållen i hela tre timmar. För att slå ihjäl lite tid brukar jag gå ned och röka kanske två gånger. Sedan har jag tänkt att gå till mötesplatsen och där smiter jag ut titt som tätt för ett bloss. Det är inte hela världen om jag ligger på ett ensiffrigt antal, vad fasen, lite måste man få unna sig. Bara två cigg idag, jag tror det knappt själv.


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - 30 mars 2022 17:51

Alla jag träffar på inom vården säger till mig att sluta dricka. Men det gör jag för att jag vill liva upp mig, få förhöjt stämningsläge. Vidare gaggar de om att man bara förvärrar sitt dåliga mående. Att man upplever ångest dagen efter en liten fylla. Det har jag aldrig märkt av. "En man med tidigare alkoholmissbruk" stod det om mig på skärmen hos en sjuksköterska, jag var framme och tjuvläste. Aha, ett tidigare missbruk. Aldrig att jag knystar om mitt drickande igen. Vid permisar från psyket svarar jag att jag bara druckit ett par 2,8:or och inte ens det är bra nog för psykbabblarna. I deras ögon är man antingen ett fyllo eller absolutist. Drickandet slutar jag aldrig med. Inte har jag ökad ångest efter gårdagens fylla.


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - 30 mars 2022 17:44

Eftersom jag legat på sängen hela dagen har det bara blivit en cigarett rökt idag. Det är ju toppen! Har inget direkt sug efter en till och borde stålsätta mig och låta ciggen vara resten av kvällen. Men så duktig tror jag inte jag kan bli, det blir säkert några till rökta. Men än så länge har det bara blivit en ynka cigarett. Jag säger som pappa sa: när man började röka hostade man och blev illamående, när man ska sluta är det samma sak. Jag tycker det märks på ekonomin att jag dragit ned och det är min största sporre. Sedan upplever jag obehag i mellangärdet som kan vara rökrelaterat. Jag tror aldrig att jag kommer att börja med ett paket om dagen igen och det är ett fall framåt, ett steg i rätt riktning. Rökfri? Närapå.


MVH/Herr X

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards